dimarts, 4 de maig del 2010

VALORACIÓ FINAL DEL CURS


"EL SIGNIFICAT DE LA PARAULA "SABER" HA CANVIAT.
DE SER CAPAÇOS DE RECORDAR I REPETIR INFORMACIÓ, HEM PASSAT A SER CAPAÇOS DE TROBAR-LA I UTILITZAR-LA"
Herbert Simon, Premi Nobel d'Economia 1978

LES TAC ... mmmm
Quan, al setembre, vaig començar, dins de l'assignatura "Comunicació i interacció educatives" el bloc TAC, no sabia ben bé què anava a fer.
Coneixia les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), i les TAC em sonaven a alguna cosa similar, però no acabava de saber ben bé què.

Poc a poc, vam anar familiaritzant-nos amb les Tecnologies per a l'Aprenentatge i el Coneixement i hem anat aprenent a:
- fer blogs, amb l'eina Blogger. També es pot utilitzar el Wordpress.
- fer recerques,
- en resum, aplicar els diferents coneixements tecnològics de que disposem amb la finalitat d'aconseguir un objectiu.
Hem fet un repàs dels diferents recursos (programes, entorns, xarxes, metodologies, interaccions i col·laboracions) que es poden trobar els alumnes a les aules.
També hem gaudit d'una conferència molt interessant per part del Professor Ferran Mas, que ens ha acabat d'introduir al món digital, parlant-nos del seu projecte Espurna.

Cal fer esment del treball en grup sobre l'ús de les TAC en un centre educatiu. Ens ha servit per fer una aproximació a com s'utilitzen les tecnologies en un centre educatiu de Primària. Si bé és clar que a cada centre hi ha una situació diferent, en el nostre cas hem pogut tenir informació de primera ma de la situació de les TAC al col·legi Sallarès i Pla, i cal dir que aquest centre es troba en una situació molt i molt bona. Felicitats des d'aquí al seu equip directiu per la gran tasca que estan fent!!

També hem creat una pàgina Wiki, la nostra "wikitictac",juntament amb l'Anna Huesa, la Mar Puig i la Laia Rebled. Es tracta d'una wiki on podreu trobar informació sobre temes tan interessants com: els motors de recerca, els operadors booleans, la recerca avançada, la web oculta i altres consell per a una recerca exitosa.

També hem vist com la Generalitat ha implementat i regulat la inserció de les TAC al centres educatius: el pla TAC de centre. Com a responsable, el Departament d'Educació s'ha posat a treballar per tal que els nens no caiguin en la situació en la que es troben molts dels seus pares, la temuda "escletxa digital".

A la xarxa hi ha infinitat de blogs de persones entusiasmades amb aquest tema tan interessant, us deixo alguns links:

Per últim, adjunto el link a la wiki que hem creat per analitzar dos multimèdies educatius, en aquest cas el GEOGEBRA i el GALI. Aquest treball l'hem fet entre l'Anna Huesa, l'Anna Valentí i jo, i cal dir que, tot i que l'hem hagut de fer una mica a correcuita, ens ha servit com a experiència d'una aproximació als programes que utlitzen habitualment els nostres futurs alumnes.
El link és aquest: http://sites.google.com/site/softwareducatiu/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada