dissabte, 27 de març del 2010

MULTIMÈDIA EDUCATIU

La classe del 22 de març ha servit per apropar-nos a l'anàlisi d'un multimèdia educatiu.
Haurem d'analitzar-ne un en un treball en grup.
El software educatiu és aquell destinat a l'ensenyament i l'acte d'aprenentatge, i a més, permet el desenvolupament de certes habilitats cognitives. Està concebut especialment per a entorns educatius.
N'hi ha d'heurístics (oberts): el programa es comporta d'una manera diferent en funció d'alló que fa l'usuari. Exemple: Winlogo, creat l'any 1993 per l'empresa IDEA.
O també n'hi ha d'algorítmics (tancats): són programes estereotipats. Són els que més predominen. (exercitació i tutorials). Exemple: Clic, creat pel departament d'Educació de la Generalitat.

Un bon exemple de multimèdies educatius són la pàgina xtec.cat, la pàgina edu365.cat, o el mateix Moodle.



Com a exemple hem vist, una mica per sobre, el Clic i el Winlogo.

El Clic 3.0 és una aplicació per al desenvolupament d'activitats educatives multimèdia en l'entorn Windows, dissenyada a principis de la dècada de 1990 a Catalunya per Francesc Busquet Burguera.


 El winlogo és un entorn de programació ideat per la empresa IDEA l'any 1993. És en castellà. LOGO és un llenguatge de programació especialment dissenyat per a ser utilitzat per nens; presenta l'avantatge de ser immediatament utilitzat coma eina de treball a l'aula. Així mateix, atorga als alumnes el poder de programar, d'aconseguir que l'ordinador facis allò que ells desitjin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada